Viață de schimb pentru o elevă din Slatina: ea va studia un an în Florida, SUA

2477

Unul dintre elevii de top al Slatinei, cu rezultate de excepție la învățătură, dar și cu implicare în viața comunității prin numeroase acțiuni realizate cu clubul din care face parte, Interact Slatina, va studia un an de zile în Florida. Viața de schimb îi este oferită prin intermediul Programul YEP (Youth Exchange Program), derulat de rotarieni.

„Clubul Rotary Slatina participă pentru un nou an în Programul YEP (Youth Exchange Program) prin Daria Munteanu, membru Interact Club Slatina, care va studia timp de un an în Florida, Statele Unite ale Americii. Felicitări, Daria, pentru îndrăzneală și perseverență și îți dorim să faci cunoscute lucrurile de care România și Slatina sunt mândre în Districtul Rotary USA care te primește cu brațele deschise!”, a anunțat Rotary Slatina.

Clubul Rotary Slatina participa pentru un nou an in Programul YEP (Youth Exchange Prorgram) prin Daria Munteanu, membru Interact Club Slatina, care va studia timp de un an in Florida, Statele Unite ale Americii.Felicitari, Daria, pentru indrazneala si perseverenta si iti dorim sa faci cunoscute lucrurile de care Romania si Slatina sunt mandre in Districtul Rotary USA care te primeste cu bratele deschise!Programul Rotary Internațional de Schimb de Tineri (YEP) reprezintă o experienţă deosebită care face ca în fiecare an mii de tineri să călătorească în zone diferite ale lumii pentru a trăi şi a studia într-un mediu diferit de cel în care au trăit până atunci. Programul a început în prima jumătate a secolului al XX-lea în Europa, apoi în SUA, ca schimb de tineri ai familiilor rotarienilor, ca în timp să devină accesibil tinerilor din comunităţile în care existau cluburi Rotay.În prezent sunt implicate peste 100 de ţări, scopul principal al acestui program fiind promovarea înţelegerii internaţionale, care oferă tinerilor o oportunitate unică de a-şi lărgi orizontul de cunoaştere. Impactul final pe care programul îl va avea asupra vieţii elevilor care au avut şansa să participe este inestimabil. Mulţi dintre aceşti tineri au şansa de a fi în viitor conducători ai comunităţilor din care fac parte.

Publiée par Rotary Club Slatina sur Dimanche 5 août 2018

Pentru un an, eleva din Slatina va avea o nouă viață, departe de familie și comunitatea în care a trăit până acum, într-o țară de adopție temporară, într-o altă familie și cu alți colegi. Va lua contact cu sistemul educațional american, cu cultura şi obiceiurile de acolo şi va avea posibilitatea de a-şi face mulţi prieteni.

Programul Rotary Internațional de Schimb de Tineri (YEP) reprezintă o experienţă deosebită care face ca în fiecare an mii de tineri să călătorească în zone diferite ale lumii pentru a trăi şi a studia într-un mediu diferit de cel în care au trăit până atunci. Programul a început în prima jumătate a secolului al XX-lea în Europa, apoi în SUA, ca schimb de tineri ai familiilor rotarienilor, ca în timp să devină accesibil tinerilor din comunităţile în care existau cluburi Rotay. În prezent sunt implicate peste 100 de ţări, scopul principal al acestui program fiind promovarea înţelegerii internaţionale, care oferă tinerilor o oportunitate unică de a-şi lărgi orizontul de cunoaştere.  „Impactul final pe care programul îl va avea asupra vieţii elevilor care au avut şansa să participe este inestimabil. Mulţi dintre aceşti tineri au şansa de a fi în viitor conducători ai comunităţilor din care fac parte”, apreciază rotarienii.

Și membrii Clubului Rotary Slatina au fost gazde sau părinți de schimb în ultimii ani pentru alți rotarieni din lume.

Pe această temă, în știrile Realitatea Oltului:

INTERESANT Viață de schimb. Află ce au descoperit tinerii noștri după un an de America și cum s-a simțit un mexican pe meleaguri oltenești