Sprijin financiar de la primărie pentru participarea celor trei elevi slătineni la Olimpiada Internațională de Robotică din Thailanda

148

Trei elevi slătineni, componenți ai echipei ROBCON 77, vor participa la Olimpiada Internațională de Robotică WRO2018, Thailanda. Pentru a reprezenta România la competiția la care participă țări cu tradiție în domeniu, slătinenii vor fi sprijiniți financiar de către administrația municipală.

Primăria Slatina va sprijini financiar participarea echipei ROBCON 77 în Thailanda, la Olimpiada Internațională de Robotică, dreptul de  a reprezenta România fiind câștigat, cu punctaj maxim, la Olimpiada Națională de Robotică. Echipa este formată din elevii slătineni Vlad Coneschi, Robert Vădăstreanu și Gabriel Constantinescu, participanți anul acesta, în premieră, la categoria seniori. Creatorii de roboți sunt elevi ai Colegiului Naţional „Radu Greceanu“ din Slatina şi foarte buni prieteni.

Participarea la Olimpiada Națională:

Echipa de aur ROBCON 77 ocupa locul 1 la Olimpiada Națională de Robotica WRO 2018(punctaj maxim) și se califica la Campionatul Mondial de Robotica din THAILANDA !VA IUBIM COPII ! SUNTETI MEREU CEI MAI BUNI!

Publiée par Victor Coneschi sur Samedi 9 juin 2018

 

Primăria Slatina va susține financiar participarea elevilor, acordând suma de 10.000 lei pentru achiziţionare echipamente/piese – componente robotică și cheltuieli de deplasare și cazare. Olimpiada va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie. La această competiție internațională participă țări cu tradiție în lumea roboticii, precum Rusia, China, Japonia, SUA, Thailanda, Germania s.a.

Cei trei creatori de roboți din Slatina au început ca o echipă în 2015, când au obţinut locul II la nmivel național. În 2016, au câştigat primul loc şi au reprezentat România în India, ajungând până în sferturile de finală. Anul trecut, s-au clasat din nou pe locul II. Elevii sunt antrenaţi de profesorul de informatică Doru Popescu Anastasiu.