Un român care a furat bijuterii de milioane de euro, prins cu ajutorul trupelor speciale

49
foto: arhivă

Un bărbat în vârstă de 29 de ani din municipiul Constanța a fost dat în urmărire internaţională de autoritățile din Spania după ce ar fi furat ceasuri și bijuterii de 4,7 milioane de euro. El a fost prins cu ajutorul trupelor speciale, la doi pași de casă.

După luni de zile în care se afla în atenția polițiștilor din întreaga europă, un constănțean de 29 de ani, a fost prins de oamenii legii din localitatea de domiciliu. Reținerea lui a fost posibilă cu ajutorul specialitaliștilor din Direcția de Operațiuni Speciale și beneficiind de date și informații suplimentare obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Poliției Române. Tânărul era dat în urmărire internațională pentru comiterea unor infracțiuni de furt calificat și constituirea unui grup infracțional organizat, acesta fiind bănuit de sustragerea dintr-un magazin, din Spania, a mai multor obiecte de lux, precum ceasuri și bijuterii, în valoare de 4.700.000 de euro.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța care a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Tânărul urmează a fi supus procedurilor de extrădare în Spania.