7 inspectori școlari, trimiși la Oslo să se perfecționeze pe banii norvegienilor

247

1 septembrie 2018 – 31 august 2019 este perioada de implementare a proiectului „Democratic School Culture with Teacher as a Change Agent” de către IȘJ Olt, cu fonduri norvegiene.

Inspectoratul Școlar Județean Olt va începe implementarea proiectului „Democratic School Culture with Teacher as a Change Agent”, proiect finanțat prin Programul „Educație, burse, ucenicie și antreprenorialul tinerilor” în România în cadrul granturilor SEE (mecanismul financiar 2014 – 2021,Islanda, Liechtenstein, Norvegia) și Guvernul României. Operator de program este Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, iar perioada de implementare 1 septembrie 2018 – 31 august 2019.

Proiectul de mobilitate vizează pregătirea inspectorilor școlari și beneficiază de un buget de 17.785 euro.

„Obiectivul general proiectului este de a întări capacitatea I.S.J. Olt de a introduce și promova cele mai noi instrumente ale Consiliului Europei în ceea ce privește cultura democratică școlară și de a le susține în implementarea practicilor inovative în procesul de predare-învățare. Se urmărește promovarea proiectelor educaționale interdisciplinare la nivelul școlilor și la nivel european, prin proiecte de parteneriat între școli, în care cultura democratică școlară, interculturalitatea, mobilitatea transnațională și cooperarea școlară sunt linii directoare.”, arată IȘJ Olt.

7 inspectori școlari vor fi formați în Oslo, Norvegia, în două cursuri organizate în perioadele 5 – 10 octombrie și 15 – 19 octombrie. Un alt obiectiv al proiectului este crearea unei metodologii de intervenție în procesul de predare-învățare în ceea ce privește cultura democratică școlară, tehnici de facilitare, utilizate în proiectele școlare interdisciplinare – martie 2019.