Filmele celui mai mare festival pentru copii din Europa, jurizate de două eleve din Slatina

88

Două eleve de la Școala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina se numără printre copiii – jurați din 52 de țări care vor alege câștigătorii Festivalului Internațional de Film pentru Copii Giffoni, Italia.

Și la cea de-a 48-a ediție a Giffoni Film Festival, România este reprezentată în juriu de elevi slătineni. Grațiela Popa, profesoară de matematică la Școala Generală „Eugen Ionescu” Slatina, reprezintă din 2011 România la acest festival, în fiecare an fiind prezentă cu elevi de excepție, ca o recompensă pentru rezultatele școlare înregistrate. În acest an, filmele din cadrul celui mare festival pentru copii din Europa vor fi jurizate de 5601 copii provenind in 52 de țări, printre care și două eleve de la Școala E. Ionescu Slatina: Alexandra Untea şi Antonia Voicu, alături de un elev din Bucureşti- Andrei Lixandru.

Festivalul de Film dedicat în întregime copiilor, organizat în perioada 20-28 iulie la Giffoni Valle Piana, va conta pe numerele record: 100 de lucrări, dintre care 11 italieni în competiție în cele 8 secțiuni competitive; 13 previzualizări; 6 evenimente speciale; 28 de filme, inclusiv maratoane și spectacole; peste 90 de talente și mulți oaspeți. Tema acestei ediții a Festivalului va fi „Aqua”, pentru a reflecta asupra problemei deșeurilor de resurse de apă și, în același timp, pentru a sărbători mediul.

Slătinenii sunt însărcinați să urmărească filmele în competiție și apoi să dezbată cu regizorii, autori și artiștii interpreți sau executanți și să aleagă câștigătorul. Ei vor întâlni personaje din lumea filmului și a televiziunii, una dintre întâlniri fiind zilele acestea cu actorul Sam Claflin (actor în filmul „Pirații din Caraibe”).

Elevii-jurați slătineni își mai spun, din 2013, cuvântul cu privire la filme pentru copii intrate în concurs și în cadrul Festivalului Internaţional de la Scopje, Macedonia.