O nouă provocare pentru slătineanul de OȚEL: challenge-ul BUT Polonia

62
foto: facebook Vlad Tănase

305km în 76 de ore este provocarea acceptată de către slătinenaul de OȚEL, Vlad Tănase, care se pregătește pentru Beskidy Ultra Trail din Polonia.

Recompensat de Primăria Slatina cu distincția Personalitatea Anului, sportivul Vlad Tănase, în vârstă de 32 de ani, a finalizat în 2017 unele dintre cele mai dure competiții din lume de anduranță (triatlon) și, după prima provocare a acestui an- ultramaraton montan (6 – 8 aprilie Istria Ultratrail). Acum se pregătește pentru challenge-ul BUT din Polonia.

„BUT 305 va fi provocarea anului pentru mine. În cifre, BUT 305 înseamnă circa 305 km, 15.770 m diferența cumulată de nivel, în 76 de ore. Un concurs în care asistența este limitată, iar traseul este nemarcat de către organizatori, având doar marcaj turistic. Desigur, GPS-ul este permis, dar lucrurile “interesante” se petrec atunci cand folosești harta și busola…”, a anunțat Vlad Tănase noua provocare.

Beskidy Ultra Trail va fi organizat în perioada 27- 30 septembrie, în orașul polonez Szczyrk, regiunea Beskidy. Provocarea vine după ce în aprilie a participat la cea mai importantă cursă de trail din Croația.

Sportivul de anduranță a finalizat anul trecut ”IronMan” – ”The Brutal Extreme” (Țara Galilor) și ”Enduroman” (Hampshire, Marea Britanie).

Despre Vlad Tănase în știrile Realitatea Oltului:

https://realitateaoltului.ro/2017/09/18/tanase-continua-cursa-la-cel-mai-dificil-triatlon-din-lume-the-brutal/

https://realitateaoltului.ro/2017/05/10/slatineanul-de-otel-a-parcurs-distantele-cumulate-a-doua-triatloane-pe-distanta-ironman/

https://realitateaoltului.ro/2016/03/09/un-slatinean-scrie-istorie-la-cercul-polar/

În 2016, Vlad Tănase a scris istorie la Cercul Polar, la Ultra-maratonul 6633 Arctic Ultra.