Inimă de bou gigant, la Ghimpețeni. Roșia oltenească, alt record: 1,49 kg

1041

Care mai de care mai mare, mai frumoasă și mai gustoasă! Oltenii se-ntrec în roșii record, mândrindu-se cu producția de anul acesta.

Dacă ieri Ministerul Agriculturii se mândrea cu cea mai mare roșie din producția de anul acesta, realizată prin Programul de tomate – 1,3kg, roșia-record fiind culeasă din grădina familiei Spânu din localitatea olteană Doba, comuna Pleșoiu, iată că un alt fermier oltean se laudă cu roșii-record. Cât inima de bou, după cum le este și denumirea populară.

Mândră de producția ei, Ramona Pomacu, din Ghimpețeni, a postat pe pagina consilierului ministrului Agriculturii, olteanul Florin Ciobanu, președinte al Asociației Tinerilor Fermieri Olt, fotografii cu roșiile sale și mai mari decât recordul anunțat ieri. „Și noi avem la Ghimpețeni recorduri! Inima de bou gigant, gust autentic.”, s-a lăudat olteanca, iar cântarul pe care a așezat un exemplar a indicat 1,498kg.

Florin Ciobanu a anunțat un concurs pentru anul viitor, când Asociația Tinerilor Fermieri va acorda un premiu consistent pentru cea mai mare tomată.

 

Vezi DETALII despre roșia-gigant de la Pleșoiu:

FOTO/VIDEO Record în Olt: cea mai mare roșie, cele mai mari cantități și cei mai mulți fermieri