Oltul rămâne astăzi sub Cod Galben de ploi torențiale

163

Meteorologii au actualizat avertizările de ploi și, începând cu ora 10.00, județul Olt iese de sub Codul Portocaliu și se află sub Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă.

Începând cu ora 10.00 și până la ora 21.00, ANMH plasează Oltul sub Cod Galben de ploi torențiale. Actualizarea a fost trimisă de către Comitetul județean pentru situații de urgență către toate primăriile și instituțiile cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteo periculoase.

Potrivit meteorologilor, „în cea mai mare parte a țării, pe parcursul zilei de marți, 10 iulie vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta local prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice frecvente, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat grindină. Prin cumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Începând de seara, aria ploilor va fi în restrângere către nord-est, iar pe timpul nopții de marți spre miercuri (10/11 iulie) în Moldova și zona Carpaților Orientali izolat se vor cumula 20…25 l/mp.”

Reamintim că în județul Ot pompierii au acționat aseară în Stoicăneşti pentru a scoate apa dintr-o casă şi curtea gospodăriei, iar astăzi de dimineaţă la şase locuinţe inundate în comuna Ianca.

DETALII:

FOTO/VIDEO Inundații la Ianca. Pompierii intervin să scoată apa din casele oamenilor