Amenzi de 56.000 lei şi un dosar penal pentru comercianţii olteni weekend-ul trecut

97

Contrabanda cu produse accizabile şi legalitatea activităţilor de comerţ desfăşurate pe teritoriul judeţului au constituit weekend-ul trecut ţinta unei acţiuni de control a poliţiştilor olteni. Acţiunea s-a soldat cu 13 sancţiuni contravenţionale şi un dosar penal.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat, weekend-ul trecut, cu scopul prevenirii și combaterii contrabandei cu produse accizabile, precum și pentru verificarea legalității activității de comerț cu produse de sezon. Acţiunea s-a lăsat cu confiscarea mărfii, amenzi, dar şi cu un dosar penal.

„În cadrul acțiunii, polițiștii au constatat o infracțiune prevăzută de Legea 86 din 2006, respectiv introducerea în sau scoaterea din ţară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal. Totodată, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 R, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau de prestări servicii ilicite, polițiștii au aplicat 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de 56.000 de lei, fiind ridicate în vederea confiscării produse alimentare și nealimentare  în valoare de 752 lei.„, arată IPJ Olt.