Oltenii, îndemnați să ofere ajutor umanitar sinistraților. Produsele se strâng la DJTS

113

Prefectura Olt a făcut ierii un apel către toți locuitorii județului care doresc să ofere ajutor umanitar persoanelor greu încercate din cele 19 județe afectate de inundații. Campania de strângere a produselor neperisabile va fi demarată luni, 9 iunie, punctul de colectare fiind Direcția Județeană de Tineret și Sport Olt.

Alba, Arad, Bacău, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Covasna, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea sunt județele în care, weekend-ul trecut, ploile torenţiale au făcut prăpăd: 4 persoane şi-au pierdut viaţa, peste 760 de persoane au fost salvate la timp de autorităţi din calea apelor, sute de case şi curţi din aproape 100 de localităţi au fost inundate, la fel şi tronsoane de drum naţional şi judeţean. Oltenii care doresc să ofere ajutor, sunt îndemnați de către Prefectura Olt să se alăture unei campanii des trângere de ajutoare umanitare ce va fi demarată începând de luni, 9 iulie.

„Instituţia Prefectului – Judeţul Olt, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Olt, organizează o campaniei de strângere de ajutoare umanitare pentru populația din județele afectate de inundații. Campania va fi deschisă în perioada 9 – 18 iulie 2018, între orele 08.00 – 18.00. Donațiile pot fi făcute la sediul Direcției Județene pentru Tineret și Sport Olt, situat în strada Aleea Viorelelor nr.2 din municipiul Slatina. Mulțumim anticipat tuturor celor care vor găsi de cuviință să participe la această campanie de ajutorare a cetățenilor aflați în nevoie.”, a transmis Petre Neacșu, prefectul județului Olt.

Pot fi donate, în mod voluntar, următoarele categorii de produse:
apă potabilă îmbuteliată;
alimente neperisabile (făină, ulei, mălai, zahăr, orez etc.);
cazarmament (saltele, pături, perne, lenjerii etc.) și îmbrăcăminte și încălţăminte, cu rugămintea ca acestea să fie în stare decentă;
electrocasnice, cu rugămintea ca acestea să fie în stare perfectă de funcționare;
produse de igienă personală.