Alerta de pestă porcină a băgat în ședință medicii veterinari din Olt și gestionarii fondurilor cinegetice

366

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt a convocat în ședință astăzi medicii veterinari din județ și gestionarii fondurilor cinegetice, pe tema alertei de pestă porcină.

„Având în vedere contextul epidemiologic actual prin evoluția unor focare de pestă porcină africană la porcii domestici și mistreți din Tulcea și Satu Mare, membrii Comitetului Local de Combatere a Bolilor Olt s-au întrunit astăzi în ședință extraordinară”, a transmis DSVSA Olt cu puțin timp în urmă.

Chemați la instruire au fost toți medicii veterinari de liberă practică și gestionarii fondurilor de vânătoare, primii primind materiale informative pentru a le afișa cu scopul informării populației, iar celorlalți transmițându-li-se obligativitatea supravegherii permanente a populației de porci mistreți.

DSVSA Olt a transmis astăzi, de asemenea, informări către toate primăriile din județ, poliție, exploatațiile comerciale de porcine și unitățile de industrie alimentară cu cerințe minime de biosecuritate ce trebuie respectate atât la nivelul gospodăriilor, cât și în târguri.

Inspectorii sanitar veterinari atrag atenția că nerespectarea măsurilor de interdicție a comercializării porcilor în locuri neautorizate și fără documente sanitare veterinare se sancționează cu amenzi de la 600 la 1200 lei pentru persoanele fizice și 3000- 6000 lei pentru persoanele juridice.