Minor de 15 ani, ridicat de mascați pentru propagandă şi recrutare pentru organizaţii teroriste

101

Ar fi vorba despre un tânăr de 15 ani, la domiciliul căruia poliţiştii au descins joi.

În urma a două percheziții efectuate în București, a fost depistată o persoană bănuită că ar fi promovat prin intermediul platformelor sociale mesaje de susținere a organizațiilor teroriste, respectiv de amenințare cu folosirea unor mijloace de natură să pună în pericol viața, integritatea corporală sau sănătatea persoanelor.

La data de 21 iunie a.c., polițiști din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, cu suportul de specialitate al S.R.I. și sprijinul Institutului Național de Criminalistică al Poliției Române, au efectuat două percheziții, în București, la locuințele unui cetățean român bănuit de activități ilicite circumscrise faptelor de terorism.

Cel în cauză este bănuit că ar fi promovat în mod sistematic în mediul virtual, prin intermediul platformelor sociale, mesaje de susținere a organizațiilor teroriste, respectiv de amenințare cu folosirea unor mijloace de natură să pună în pericol viața, integritatea corporală sau sănătatea persoanelor.