Doi deputați de Olt, discuții cu omologii francezi despre Politica Agricolă Comună

50

Câțiva deputați români, printrte care și doi olteni, au fost astăzi gazdele delegației Grupului Parlamentar de Prietenie cu România din cadrul Adunării Naționale Franceze. Printre temele de discuție s-a numărat și reducerea poverii administrative pentru fermieri.

Deputatul de Olt Alexandru Stănescu, Președintele Comisiei pentru Agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice a Camerei Deputaților, alături de deputatul de Olt Dan Ciocan și alți colegi parlamentari s-au întâlnit astăzi cu o delegație franceză condusă de către deputatul André Chassaigne, președintele Grupului Stânga Democrată și Republicană, fiind totodată și președintele Grupului Parlamentar de Prietenie cu România din cadrul Adunării Naționale Franceze.

ʺPrincipalul subiect al discuției noastre a vizat viitorul PAC, în special prioritățile și așteptările celor două state cu privire la noile prevederi post 2020. Pentru România este deosebit de important ca noua PAC să își păstreze structura pe cei doi Piloni, fiind caracterizați de flexibilitate, plățile directe să fie păstrate cel puțin la nivelul actual, iar povara administrativă pentru fermieri să fie redusă.ʺ, a anunțat deputatul Stănescu.