Oltul, sub COD Galben de furtună și grindină

553

Începând de mâine și până vineri dimineață, Oltul intră sub avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică, meteorologii anunțând averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

ANM a emis astăzi o informare meteorologică valabilă pentru toată, ce intră în vigoare deseară, ora 20.00, până mâine, ora 14.00 și vizează manifestări de instabilitate atmosferică. ʺVor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și condiții de grindină.  În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.ʺ

De mâine însă, începând cu ora  14.00 și până pe 15 iunie, ora 8.00, Oltul se află sub avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate. Se anunță averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină, cu cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp, îndeosebi în sud-vest și în zona montană.

Codul Galben pe râurile Olt și Vedea bagă primăriile în program de permanență