Măsuri pentru accelerarea atragerii de fonduri europene: Stănescu suspendă concediile în trei direcții generale ale Ministerului Dezvoltării

152

În contextul ratei mici de absorbție a fondurilor europene, România fiind notificată de către Comisia Europeană, ministrul Paul Stănescu îi pune la muncă pe angajații a trei direcții, stabilind în acest sens ca în luna iunie concediile să fie solicitate numai în situații excepționale.

Adio, mare sau munte în luna iunie pentru angajații a trei direcții din Ministerul Dezvoltării, cu rol esențial în atragerea de fonduri europene: Direcţia Generală Programul Operaţional Regional, Direcţia Generală Programe Europene Capacitatea Administrtiva şi Direcţia Generala Cooperare Teritorială Europeană! Vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Europene, i-a anunțat, potrivit G4media.ro, că vor trebui să pună osul la muncă și că nu se vor acorda concedii decât în situații excepționale.

sursa: G4media.ro

Măsura este luată în contextul în care România a fost notificată de către Comisia Europeană privind dezastrul pe absorbţia de fonduri UE. Cele trei direcţii se ocupă de cele trei axe de fonduri europene gestionate de MDRAP – POR – Programul Operaţional Regional, POCA – Programul Operaţional Capacitate Administrativă şi CTE – Cooperare Teritorială Europeană, cel mai mic grad de absorbție fiind înregistrat pe POR, pe care primarii nu mai depun proiecte dată fiind accesarea de fonduri mult mai ușoară prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.