Descendentul maestrului Truță își prezintă… descendenții

54

Unul dintre cei mai talentați artiști din generația tânără se prezintă astăzi în fața publicului cu culori, imagini, simțuri și simțiri surprinse pe pânză de către o generație și mai tânără, pe care o formează să suprindă cât mai frumos și mai expresiv imagini sau imaginație.

A avut privilegiul de a fi descoperit și îndrumat în lumea artelor plastice de către maestrul Nicolae Truță, ar acum este, la rândul său, îndrumător pentru alte generații de copii talentați care vor avea un cuvânt de spus pe acest drum. Pictorul Marius Cioc se prezintă astăzi publicului slătinean iubitor de artă nu cu o expoziție proprie, ci cu o expoziția realizată de cei pe care îi îndrumă.

Expoziția de grup Cercul de Creație Plastică – prof. Marius Cioc va fi vernisată la ora 17.30 la Biblioteca Județeană Ion Minulescu, chiar în sala ce-i poartă numele maestrului său. Expun elevii: Maya Tinca- clasa I, Patricia Mușa- cls. I, Alexandra Feraru- cls III, Matei Szocs- cls III, Briana Barbu- cls IV, Alexia Cosntantin- cls IV și Luca Szocs- VII.

Marius Cioc a urmat între anii 2005–2008 cursurile Universității Naționale de Arte din București, secția Pictură, iar între anii 2014–2016 un masterat cu specializarea Strategii de creație în pictură, în cadrul aceleiași universități. În prezent este profesor de Educație artistică la Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu” din Slatina.