41 de profesori din Olt vor patalama pentru directorat

198

Candidaturile a 41 de cadre didactice din Olt au fost admise la concursul de selecție pentru constituirea Corpului național de experți în management educațional. Numărul lor reprezintă doar o cincime din locurile disponibile la nivel de județ.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt a publicat astăzi lista candidaților admiși la selecția online a cadrelor didactice pentru constituirea corpului naţional de experţi în management educaţional. 41 de cadre didactice de la unități de învățământ din tot județul (grădinițe, școli gimnaziale, licee, postliceală) au fost admiși, reprezentând doar 18,2% din numărul locurilor disponibile. La nivelul județului Olt au fost scoase la concurs pentru sesiunea 2018, seria a 13-a, 225 de locuri pentru cadrele didactice dornice să deţină patalama de directori.

Una dintre condițiile obligatorii pentru a accede într-o funcție de conducere în învățământ este accea de a fi expert în management educaţional, iar patalamaua de director se obţine în urma promovării concursului de selecţie organizat de Ministerul Educației.

Cei admiși vor trebui să depună portofoliile până pe 8 iunie între orele 10.00- 15.00, dar şi pe 11 iunie, în acelaşi interval orar.

Corpul naţional de experţi în management educaţional este pepiniera pentru viitorii conducători ai unităților de învățământ din preuniversitar. Calitatea de membru al corpului naţional de experţi în management educaţional se dobândeşte prin înscrierea în Registrul naţional al experţilor în management educaţional, în urma promovării concursului. Acest registru este practic baza de date cu potențiali conducători pentru instituțiile de învățământ preuniversitar.