Economia socială, promovată de AJOFM Olt. Doar două întreprinderi sociale în județul nostru

52

În această lună, a Promovării economiei sociale, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt a desfășurat acțiuni de promovare a activităților organizate cu scopul de a executa servicii pentru o comunitate fără a obține profit dând, totodată, de lucru persoanelor din grupuri vulnerabile.

O societate de alimentaţie publică din Grădinari şi un ONG din Iancu Jianu sunt singurele întreprinderi sociale atestate la nivelul județului Olt.

„Scopul principal al economiei sociale, în comparație cu economia de piață, nu este obținerea de profit, ci îmbunătățirea condițiilor de viață și oferirea de noi oportunități pentru persoanele dezavantajate sau care fac parte din grupuri vulnerabile. Aceasta contribuie la dezvoltarea comunităților locale, crearea de locuri de muncă, implicarea persoanelor aparținând grupului vulnerabil în activități cu caracter social și/sau activități economice, facilitând accesul acestora la resursele și serviciile comunității.”, explică Elena Iordache, purtătorul de cuvânt al AJOFM Olt.

Pentru ca acest gen de activități să fie cunoscut de cât mai multe entități ce ar putea atesta întreprinderi sociale și certifica întreprinderi sociale de inserție, acțiuni realizate de AJOFM, luna mai a fost declarată Luna Promovării economiei sociale. În cadrul campaniei de promovare a economiei sociale Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt a organizat în această săptămână un eveniment cu tema ”Promovarea domeniului economiei sociale”, la care au participat reprezentanți de institutii publice precum și ai patronatelor si sindicatelor din județ.