Ilie Năstase s-a ales cu două dosare penale după ce a fugit de la secție si a condus cu permisul suspendat

55

Potrivit poliţiştilor de la Rutieră, după ce a refuzat să se legitimeze, să fie verificat cu etilotestul şi să fie condus la secţie, Ilie Năstase a plecat, dar poliţiştii de la Rutieră l-au blocat în trafic, l-au încătuşat şi l-au dus la INML pentru recoltarea probelor biologice.

Acolo, a refuzat din nou, dar a acceptat, în cele din urmă, proba cu etilotestul. Poliţiştii spun că aparatul a indicat 0.55 mg alcool pur în aerul expirat.

La câteva ore după ce poliţiştii i-au spus lui Năstase că are dosar penal şi dreptul de conducere suspendat, acesta s-a prezentat la Spitalul Floreasca, pe o motocicletă. La plecare, Năstase a greşit din nou şi a întors pe linie continuă, aşa că un alt echipaj l-a tras pe dreapta, iar fostul tenismen a fost reţinut din nou.

În urma verificărilor, poliţiştii i-au deschis încă un dosar penal, pentru conducere cu permis suspendat. Mai mult, agenţii şi-au dat seama că pentru motocicleta pe care o conducea, Ilie Năstase ar fi trebuit să deţină şi categoria A pe permisul de conducere.

Nu este pentru prima dată când el e sancţionat de poliţiştii de la Rutieră. În urmă cu 7 ani, culmea, pe aceeaşi stradă, a fost prins băut la volan. S-a ales cu permisul suspendat şi o amendă pentru o alcoolemie stabilită de etilotest la valoarea de 0,33.