Cunoscându-le astăzi munca, preșcolarii de la „Ion Creangă” vor să fie jandarmi

110

Programul „Școala Altfel” a dat astăzi posibilitatea preșcolarilor de la „Ion Creangă” Slatina să afle mai multe despre jandarmi. Micuții au vizitat sediul inspectoratului.

Impresionați de tehnica jandarmilor olteni, dar și de câinii de serviciu, zeci de micuți din Slatina privesc de astăzi oamenii în uniformă cu alți ochi, declarând chiar că vor să li se alăture, ca și colegi, atunci când vor crește mari. În  ,,Săptămâna altfel”, 40 de preşcolari de la Grădiniţa cu Program Prelungit ,, Ion Creangă” din mun. Slatina au vizitat sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean  Olt.

„Micuţii au vizionat un film cu imagini sugestive din activitatea Jandarmeriei Române şi  le-au fost prezentate autospecialele de intervenţie, materialele folosite în misiunile de asigurare şi restabilire a ordinii publice, mijloacele de intervenţie antiteroristă şi câinii de serviciu pe care unitatea îi are în dotare. Impresionaţi de cele văzute, în încheierea activităţii, majoritatea dintre ei şi-au manifestat dorinţa de a se face jandarmi. „, declară lt.col. Iulian Mihai, purtătorul de cuvânt al IJJ Olt.