Dr. Iancu își caută dreptatea, din penitenciar, la colegi, printr-un sondaj lansat pe facebook

271

„Medic – Ortoped Condamnat” este pagina pe care dr. Paul Iancu a lansat, din penitenciarul de la Rahova, unde execută o condamnare de 3 ani pentru omor din culpă, un sondaj de opinie destinat colegilor specialiști privind vinovăția sa. Surprinzător, răspunsul colegilor îl declară nevinovat.

Doi medici slătineni au fost condamnați, în premieră în România, la închisoare cu executare pentru omor din culpă. Magistrații au stabilit că, în urma cu 8 ani, au pus un diagnostic greșit unui copil, în vârstă de 9 ani care ulterior a decedat. Medicii Mircea Tusciuc și Paul Iancu au fost condamnați pe 4 aprilie de către Curtea de Apel din Craiova la câte trei ani și jumătate închisoare cu executare. Neîmpăcat cu pedeapsa primită și considerându-se vinovat, medicul Paul Iancu ăși caută dreptatea acum în rândul colegilor specialiști, pe care i-a îndemnat să se pronunțe asupra vinovăției sale printr-un sondaj de opinie. Mai mult, a creat o pagină specială pe facebook- „Medic – Ortoped Condamnat”, unde a postat acest sondaj, mesajul către colegi și rezultatul sondajului.

Sunt Dr. Iancu Paul, Medic Primar Ortopedie Traumatologie Adulti si execut o pedeapsa de 3 ani. Din 05.04.2018 sunt inchis intr-un penitenciar de maxima siguranta.

Invit specialistii din domeniile – Ortopedie Traumatologie Adulti, Chirurgie Ortopedie Pediatrica, Medicina Legala sa parcurga chestionarul pe care il veti primi pe email pentru ca in urma centralizarii rapunsurilor dumneavoastra sa existe o pozitie clara asupra problemei in cauza. Mentionez, instanta de fond a respins cererea privind audierea medicilor specialişti în chirurgie ortopedie cu profil adulţi , respectiv chirurgie ortopedie pediatrică. Prin centralizarea respunsurilor la intrebari, Google Forms emite un raport cu privire la procentul raspunsurilor “Da..” si “Nu…”. Astfel se formeaza punctul de vedere colectiv al specialistilor in acest caz.

Parcurgerea chestionarului, ce poate dura aproximativ 15 minute, va va fi de folos in a gestiona pe viitor situatii de aceeasi natura. Nici eu nu am crezut ca mi se poate intampla asa ceva ! Rog sa dati mai departe emailul cu invitatia de a participa la acest studiu, citirea lui poate fi de folos medicilor de orice specialitate, dar va rog ca raspunsurile la intrebari sa fie date numai de catre medicii cu specializarile mai sus mentionate. Cu cat mai multe cu atat mai concludent. Invitatia de a studia cazul si a completa raspunsurile la cele 7 intrebari din chestionar o veti primi trimitand pe adresa medicortopedcondamnat@gmail.com un email cu subiectul “medic-interesat”.

Din pacate pana acum din 40 de invitatii de participare avem doar 6 raspunsuri. Incurajator, toate sustin acelasi punct de vedere. Ar fi nevoie de mai multa implicare pentru ca punctul de vedere colectiv sa nu poata fi trecut cu vederea si astfel sa inteleaga toata lumea ca daca incerci sa analizezi o problema acolo unde nu ai competente (medicale in acest caz) pot aparea erori.”, este mesajul medicului pentru colegi, de pe 16 mai, îndemnându-i să se implice în realizarea sondajului rpin care să se stabilească dacă există o legătură de cauzalitate între faptele sale și decesul pacientului minor.

fotografii postate de dr. Iancu

Astăzi, pe pagina menționată s-a publicat și rezultatul: colegii îl declară NEVINOVAT!, considerând că întreaga vină ar aparține medicului Tusciuc.

Verdict – NEVINOVAT ! Avem deja rezultate pentru chestionarul la care au participat numai medici din specialitatile ortopedie traumatologie cu profil adulţi , respectiv chirurgie ortopedie pediatrică . Acestea demonstreaza clar o grava eroare judiciara ! Se poate spune ca unul dintre medicii care au fost condamnati este NEVINOVAT! Ceea ce pentru cei fara studii medicale de specialitate interpretarea avizelor comisiilor de expertiza medicala este greu de facut, asa cum era evident, pentru Medicii Ortopezi este clar ca apa limpede de izvor. Instanta a respins cererea privind audierea medicilor specialişti în ortopedie traumatologie cu profil adulţi , respectiv chirurgie ortopedie pediatrică. De aici si eroarea. Multumesc celor care au parcurs cazul si au completat chestionarul. Din pacate pana acum din 120 de invitatii de participare avem doar cateva zeci de raspunsuri. Incurajator, in procent de 85% sustin acelasi punct de vedere. Ar fi nevoie de mai multa implicare pentru ca punctul de vedere colectiv sa nu poata fi trecut cu vederea si astfel sa inteleaga toata lumea ca daca incerci sa analizezi o problema acolo unde nu ai competente (medicale in acest caz) pot aparea erori.”, a postat medicul.

DETALII despre condamnarea medicilor:

Medicii Tusciuc și Iancu, condamnați cu executare la 3 ani și jumătate pentru moartea unui copil