Încă un sens unic în Slatina și o trece de pietoni relocată

1374
foto: proiect HCL

Pentru buna desfășurare a traficului rutier sau deblocarea pe anumite sectoare, Primăria Slatina a întocmit un nou plan de sistematizarea rutieră în municipiu. Proiectul va fi suspus aprobării aleșilor lcoali în următoarea ședință și vine să instituie câteva obligații pentru conducătorii auto și pietoni pe anumite străzi și sectoare de străzi.

În urma sesizărilor cetățenilor, dar și recomandărilor polițiștilor rutieriști, administrația slătineană a sistematizat circulația rutieră a unor străzi din municipiu. Edilii au ținut cont de faptul că pe strada Cuza Vodă există treceri de pietoni foarte apropiate una de alta ca distanță, impunându-se desființarea uneia dintre ele și că parcarea și staționarea autoturismelor pe prima bandă pe Aleea Bradului împiedică circulația.

Astfel, proiectul de hotărâre Sistematizare rutieră și instituire pbligații pentru conducătorii auto și pietoni prevede:

  • Relocare trecere de pietoni existentă de pe str. Cuza Vodă pe str. Cireșoaia;
  • Amenajare sens unic pe str. Al. Bradului.

Modificările se fac cu avizul favorabil al Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Slatina. Inițiatorul proiectului este consilierul local PNL Ștefan Văduva.