INCREDIBIL Tinerii pot circula GRATUIT cu trenul, în toată Europa. Află ce trebuie să facă

268

Mii de tineri din Uniunea Europeană au ocazia, în această vară, să viziteze aproape tot continentul gratuit, dacă vor circula cu trenul. Totul este posibil ca urmare a unei înţelegeri la nivel european pentru care Bruxellesul a alocat 12 milioane de euro. Tinerii pot călători gratuit timp de o lună prin 30 de ţări europene. Oferta este valabilă şi pentru tinerii români.

Tinerii care vor să viziteze Europa şi pe bani puţşini, pot scăpa de cheltuielile de transport, dacă aleg să opteze pentru a călători cu trenul. Pentru a intra în posesia unui astfel de bilet, tinerii candidați trebuie să aibă cel mult 18 ani la data de 1 iulie și să completeze un formular pe care să-l depună la CFR.

Comisia urmează să definitiveze și modalitatea prin care tinerii vor putea aplica pentru a primi biletul de tren Interrail, în valoare de până la 510 euro. Scopul programului este de a-i ajuta pe tineri să își lărgească orizonturile și să capete o idee mai clară despre tradițiile, cultura și obiceiurile altor state.

Cu siguranţă, cei care sunt atraşi de artă vor merge în Italia sau Spania. Iar cei care vor să se distreze, dar să şi viziteze, ar putea alege România