Alexandru Stănescu, la inaugurarea Raftului Românesc

257

Deputatul de Olt Alexandru Stănescu, președinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, a participat astăzi la inaugurarea primului program național pentru carne de porc românească.

„Astăzi am participat la inaugurarea „Raftului Românesc”- primul program național pentru carne de porc românească. Prezentul program a fost lansat în anul 2017 de către kaufland România, în parteneriat cu Cooperativa Agricolă Țara Mea, Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice și MADR, urmărind sprijinirea dezvoltării fermierilor români. Doresc să felicit inițiatorii pentru această realizare! Sper ca acest exemplu pozitiv să fie urmat și de celelalte supermaketuri, fiind o măsură extrem de benefică pentru crescătorii de porc din România.”, a declarat deputatul de Olt.

Raftul Românesc este o zonă special amenajată în magazine, în care sunt expuse separat produsele din carne de porc românească pentru a încuraja clienții să opteze pentru produse autohtone și a susține astfel economia locală. Acesta este singurul raion de pe piață dedicat exclusiv produselor locale și este disponibil de azi în magazinele Kaufland din București, iar până la finalul lunii aprilie va fi prezent în toate cele 119 hipermarketuri din rețea.
Pentru a aproviziona magazinele din întreaga țară cu carne de porc de proveniență locală, Kaufland va prelua în acest an peste 200.000 de porci, iar cantitate care crește treptat, obiectivul asumat pentru 2020 fiind de 300.000 de porci/an.