8,8 milioane lei, ajutor de URGENȚĂ pentru refacerea drumurilor de la Văleni, Teslui, Vitomirești și Sâmburești

135

Consiliul Județean Olt și primăriile Vitomirești și Sâmburești se află pe lista ajutoarelor de urgență pe care astăzi Guvernul le-a aprobat pentru refacerea drumurilor afectate de alunecările de teren și inundațiile recente.

Guvernul României a aprobat astăzi acordarea unor ajutoare de urgență în valoare de 57,77 de milioane de lei pentru 45 de unităţi administrativ – teritoriale care au fost afectate de calamităţile naturale produse în luna martie. Creşterile semnificative de niveluri şi debite pe unele cursuri de apă, caracterul torenţial al ploilor și topirea zăpezii au produs alunecări de teren, inundaţii şi pagube materiale pe raza teritorială a unor localităţi din județele Argeș, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Harghita, Olt, Prahova, Vrancea și Vâlcea.

Din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, Oltului i s- a alocat suma de 8.886.000 lei, din care 6,8 milioane lei Consiliului Județean olt pentru refacerea: DJ 546 Teslui, sat Deleni, DJ 546 Teslui, sat Moșteni și DJ 679B Văleni. Primăria Vitomirești va primi 1,08 milioane lei pentru refacerea străzii Plopilor, sat Dejești, iar Primăria Sâmburești 1 milion de lei pentru a interveni la alunecările de teren produse pe str. Primăverii, sat Cerbeni.

Dezastrul provocat de natură, în știrile Realitatea Oltului:

Atenție, vilele o iau la vale!

și:

Atenţie, şoferi! Drumuri distruse de alunecăruile de teren. Vezi ce au decis autorităţile