Șoarecele de la Kaufland, o posibilă înscenare. Imaginile scoase la iveală de conducerea supermarketului

123

 

Un șoarece în raftul cu lactate de la Kaufland Arad a făcut furori pe internet, stârnind numeroase controverse.

Kaufland România a dat publicității o înregistrare video de pe camerele de supraveghere, iar în imagini se vede, potrivit reprezentanților companiei, cum un bărbat pune animalul în galantar și se întoarce după un minut pentru a-l filma.

 ,,Avem motive bine întemeiate să credem că această filmare este orchestrată și parte dintr-o campanie bine pusă la punct de denigrare a companiei, începută în urmă cu două săptămâni. În magazinul din Arad ultima procedură de deratizare, dezinsecție și dezinfecție a avut loc săptămâna trecută și, în urma acesteia, magazinul a primit raport verde din partea specialiștilor care au efectuat procesul. Vom sesiza Poliția și autoritățile și vom cere o anchetă în acest caz. Compania Kaufland România nu poate tolera șantajul și nici atacurile murdare și suntem pregătiți să ne adresăm organelor de urmărire penală și instanței de judecată pentru tragerea la răspundere a persoanelor vinovate și luarea măsurilor legale care se impun”, se arată într-un comunicat al Kaufland România.

În urmă cu două săptămâni, pe internet au apărut imagini de la un alt magazin Kaufland, de această dată din Curtea de Argeș, în care se vedea un șoarece plimbându-se printre bucățile de carne.

În 2 martie, magazinul din Argeș a primit două amenzi, după ce autoritățile s-au autosesizat și au dispus efectuarea unor controale.

Prima amendă, în cuantum de 20.000 de lei, a fost aplicată de Oficiul pentru Protecția Consumatorului Argeș.