Premierul Viorica Dăncilă le face noi promisiuni pensionarilor

33

Premierului Viorica Dăncilă le-a facut noi promisiuni pensionarilor, la Congresul PSD.

Prim-ministrul PSD a promis o creștere a pensiei și a punctului de pensie, dar și mai multe facilități pentru seniori.

„Construcția a 50.000 de locuințe pentru seniori. Acordarea unui voucher de 2250 de euro pentru reabilitarea caselor. Vom atrage 450 de milioane de euro.

Vom renova 500 de biserici, finalizarea a 893 locuințe, peste 2000 de km de drumuri comunale. Pensia minimă 640 de lei, punctul de pensie de 1.100 de lei și legea pensiilor.

Pensia minimă va fi de 775 lei, iar punctul de pensie 1775 lei, în 2020, adică dublu față de momentul preluării guvernării”, sunt printre obiectivele anunțate de Viorica Dăncilă.

Totodată, ea a mai anunțat și modificări în domeniul educației, dar și o nouă legislație în domeniul public-privat.

„Va fi adoptat programul de împrumuturi de 40.000 de lei fără dobândă pentru tineri. Vom avea programul pentru programul cu persoanele cu dizabilități, crearea unui fond de 100 de milioane de lei.

Vom stimula fiscal activitatea ONG-urilor de profil, vom da amenzi celor care nu respectă legislația pentru aceste persoane.

Legea educației și modificarea curiculei și a programei școlare. Introducerea de măsuri care să reducă violența din școli, infrastructură școlară.

În domeniul sănătății demarea execuției spitalului republican, a 5 spitale regionale, a spitatlului metropolitan București.

Vom adoptat legislația parteneriatului public privat.

Vom înființa o structură ce va implementa proiectele de parteneriat public privat și de ajutor de stat.

Fondul Național de Dezvoltarea, Fondul Suveran de Investiții sunt pe listă, alături de Banca de Dezvoltare.

Finalizarea a 92 de cămine culturale și a 6 bazine de înot, emisiunea de obligațiuni ”Centenar”. Vrem ca lista cu investiții să se definitiveze la 1 decembrie pentru banii ce vor fi alocați pentru cultură în următorii 7 ani”, a declarat Viorica Dăncilă.