Vin inundaţiile! Autorităţile din Olt sunt în ALERTĂ, la primării s-a instituit permanenţa

539

Instititutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor a emis o nouă atenționare Cod Galben de inundații pentru mai multe județe. printre acestea se află şi Oltul. Potrivit hidrologilor, scurgerile importante de pe versanţi, torenții și pâraiele pot provoca viituri rapide pe râurile mici şi creşteri ale debitelor unor râuri.

Pentru judeţul Olt, atenționarea meteorologică este valabilă în intervalul 12 martie, ora 21:00 – 14 martie, ora 22:00, fiind vizate râurile din bazinele hidrografice Olt – bazin superior si mijlociu si afluenti bazin inferior (judetele Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Dolj, Arges si Olt); Călmățui (judetele Olt si Teleorman); Vedea – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Vâlcea, Olt, Arges si Teleorman).

Potrivit atenţionării hidrologilor, fenomenele vizate reprezintă scurgeri importante pe versanţi, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai râurilor marcate pe harta.

Având în vedere atenţionarea hidrologică, la nivel local s-a dispus activarea tuturor Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență. Acestea au obligaţia de a asigura permanenţa la sediile primăriilor şi să transmiterea datele de interes operativ către Centrul Operațional al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.