„Slatina Running” a urcat Slatina pe locul II în grupă în competiția  „Alege mișcarea azi”

181

Slătinenii fac mișcare cu bucurie. Competiția „Alege mișcarea azi” a mobilizat mai ales sportivii amatori de la Slatina Running, ale căror postări au făcut ca municipiul nostru să urce pe poziția 2 în grupă la finele săptămânii trecute. Fiecare postare a unui slătinean ce reprezintă un tip de mișcare este notată cu 10 puncte pentru oraș.

Mai sunt doar două zile de competiție, iar Slatina și-a câștigat deja dreptul de a fi unul dintre orașele care vor găzdui evenimentele Bucurie în Mișcare 2018, 6 weekenduri special în 12 orașe în perioada 5 mai- 10 iunie. „Alege mișcarea azi” este o competiție între 24 de orașe iar Slatina, poziționată în grupa D alături de orașele Roman, Deva, Focșani, Bistrița și Vaslui, a urcat pe locul II în grupă. Postările slătinenilor au adus capitalei Oltului 4160 de puncte. Reușita se datorează în principal sportivilor de la Slatina Running, care au intrat serios în competiție. Pe pagina campaniei a fost postată, drept exemplu pentru toți cei care fac sau ar trebui să facă mișcare, mărturia Ioanei Păcală, componentă a grupului. „Sunt o fire competitivă, mă implic în comunitate și chiar îmi doresc ca orașul meu să fie gazda pentru proiecte sportive. Suntem un grup de sportivi amatori de toate vârstele care se întâlnesc în fiecare duminică de la ora 9:00 și aleargă 8 km, turul barajului Olt. M-am înscris la maratonul de la Cluj din 15 aprilie, este o provocare pentru mine la vârsta de 51 ani, probabil că vârsta și consecvența cu care fac lucrurile îi determină pe alții să mă urmeze.”, a declarat Ioana.

Pentru ca Slatina să cumuleze cât mai multe puncte, orice slătinean cu vârsta minimă de 16 ani poate posta pe facebook sau instagram o fotografie sau clip video în care să programoveze mișcarea de orice fel: joaca în familie, sporturile de echipă, fuga în jurul blocului sau alergatul pe pistă, biciclatul sau dansul în multele sale forme, plimbarea prin parc sau urcarea scărilor, mersul pe role sau pe trotinetă, ski-ul sau snowboard-ul, baschetul sau voleiul, ora de arte marțiale sau cea de cățărare…plus multe altele. Un utilizator poate avea pana la maxim 5 postări pe zi pe platforma Instagram și 5 postări pe zi pe platforma Facebook. Deci un număr maxim de 10 postări pe zi. Fiecare postare validă va aduce 10 puncte orașului susținut în campanie. Tot ce trebuie să facă cei care promovează mișcarea este să menționeze la foto orașul și tag @bucurieinmiscare.

Participanții pot câștiga și premii individuale: 5 weekend-uri all inclusive la Mamaia sau unul dintre cele 50 de pachete de nutriție sportive.