Paul Stănescu se va ocupa personal de modernizarea stadioanelor pentru Euro 2020. Iată cum vor arata ele

147

Vicepremierul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale, a declarat, astăzi, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, că se va ocupa personal de realizarea celor patru arene de fotbal – ‘Steaua’, ‘Arcul de Triumf’, ‘Rapid’ şi ‘Dinamo’, care vor găzdui meciurile de la Campionatul European 2020. Realizarea celor patru stadioane va ridica Bucureştiul la un nivel de infrastructură sportivă egală cu cea a marilor orașe europene.

„V-am spus cum stau lucrurile, foaia de parcurs, toată această foaie de parcurs va fi monitorizată de doamna prim-ministru, iar eu mă voi ocupa personal de acest lucru”, a declarat Paul Stănescu, la întâlnirea cu ziarişltii.

Acesta a precizat că, realizarea celor patru stadioane va ridica Bucureştiul la un nivel de infrastructură sportivă egală cu cea a marilor orașe europene. În plus, aceste investiţii constituie, în opinia vicepremierului, adevărate investiţii în sănătate pentru că ,, un om care face sport este şi un om mai sănătos”.

Cele patru arene, alături de Arena Națională și cele două stadioane aflate în proximitatea Bucureștiului (respectiv Ploiești și Giurgiu), permit capitalei noastră să organizeze evenimente sportive importante, precum campionate europene de fotbal pentru juniori, tineret, fotbal feminin și competiții de rugby la nivel european.

,,Pe lângă aceste competiții, Bucureștiul va putea organiza și evenimente pentru tineret, concerte, festivaluri sau adunări publice”, a mai spus Paul Stănescu.

Stănescu a îndemnat la optimism, după ce a a fost întrebat ce se va întâmpla dacă vor exista probleme cu realizarea celor patru arene – ‘Steaua’, ‘Rapid’, ‘Arcul de Triumf’ şi ‘Dinamo’.

‘De ce punem noi, tot timpul, dacă ? Aşa cum spuneam mai înainte, doamna prim-ministru va fi implicată în mod direct, eu la fel, doamna ministru (ministrul Tineretului şi Sportului – n.r.) la fel, cred că lucrurile vor ieşi. Să fim optimişti cu toţii, de ce să începem de la bun început să fim pesimişti. Haideţi cu toţii să fim optimişti, dar şi realişti să fim în acelaşi timp. Eu cred şi noi credem că se poate realiza foaia de parcurs pe care ne-am propus-o privind EURO 2020’, a declarat viceprim-ministrul.

Vicepremierul a subliniat că este foarte important ca toate cele patru stadioane să fie finalizate.

‘Sigur că noi ne-am dori ca toate patru să fie finalizate până la începerea Campionatului European de fotbal, dar dacă Dinamo, care este, într-adevăr, cu semn de întrebare, nu poate fi gata, vom găsi alte soluţii, dar este foarte important, la fel de important ca şi Dinamo să fie finalizat cât de repede, pentru că e o arenă care, pentru mulţi suporteri din această ţară, aduce multe, multe bucurii’, a declarat Stănescu.

La conferinţa de presă de la Palatul Victoria au mai participat ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, preşedintele Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii, Manuela Pătrăşcoiu, şi consilierul onorific al premierului, fostul internaţional Gheorghe Popescu.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. UEFA obligă ţările organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo.