Liberalii şi-au desemnat candidatul la funcţia supremă în stat dar şi viitorul premier. Află pe cine mizează principalul partid de opoziţie

63

Consiliul Naţional al PNL s-a reunit astăzi, la o zi după congresul PSD, pentru a lua două decizii importante. Ei l-au desemnat pe viitorul premier, în aczul câştigării alegerilor viitoare, dar şi persoana pe care o vor susţine pentru funcţia supremă în stat.

Ludovic Orban, preşedintele liberalilor, este persoana desemnată să conducă guvernul de dreapta, în condiţiile în care, după alegerile viitoare, PNL va putea să formeze majoritatea parlamentară. El a reuşit să primească 686 de voturi din cele 821 voturi valabil exprimate. Orban nu a fost singurul candidat pentru nominalizarea la funcţia de premier. El l-a avut contracandidat pe Viorel cataramă. Acesta a primit din partea membrilor Consiliului MNaţional 113 voturi.

Ludovic Orban a promis că PNL va veni cu un program de guvernare, dar nu scris pe picior, ci cu răspunsuri serioase, profunde, bazate pe analize şi pe studii de impact.

El a spus că susţine o guvernare cu 14-15 ministere şi că este total împotriva ordonanţelor de urgenţă.

Liberalii au mai decis astăzi, la propunerea lui Orbani, susţinerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru un nou mandat în fruntea statului. Liderul liberal a susţinut că era nevoie de acest vot pentru a demonstra opiniei publice că între PNL şi preşedintele Iohannis nu există niciun fel de ruptură.