Patronii olteni, sancționați de ITM. 143 de sancțiuni și amenzi de peste 168.000 de lei

199

256 de controale au efectuat luna trecută inspectorii de muncă din Olt, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, acțiuni ce au vizat majoritatea domeniilor de activitate ce se desfășoară în județul nostru. Iar sancțiunile nu au fost puține.

Prinși cu muncitori fără forme legale, fără să evidențieze orele de muncă efectuate sâmbăta și duminica, cu nerepartizarea programului de lucru pentru salariații cu timp parțial, cu deficiențe la plata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă, neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă și alte nereguli, patronii olteni „călcați” luna trecută de inspecția muncii nu au scăpat de sancțiuni și amenzi.

Astfel, potrivit ITM Olt, în urma celor 256 de controale efectuate, au fost dispuse 281 de măsuri și aplicate 143 de sancțiuni. Inspectorii de muncă au aplicat 8 amenzi a căror valoare a atins 168.500 de lei, dintre care 160.000 lei aplicate în urma identificării a 8 persoane care munceau la negru la 6 angajatori: trei la o societate de comerț din Drăgănești – Olt și câte o persoană la: o societate din comerț din Slatina, una de transporturi din Slatina, una cu activități de recreere din Osica de Sus, o firmă de comerț din Balș și la o societate cu sediul social în Craiova ce desfășoară lucrări de construcții în județul Olt.