Proiectul național de cadastrare, pe masa Comisiei pentru agricultură

94

Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, a avut o întâlnire informală cu reprezentanții Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Discuțiile au vizat Proiectul național de cadastrare și carte funciară 2015-2023. Discuțiile au fost prezidate de Radu Codruț Ștefănescu, președintele Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) și președintele Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice deputatul de Olt Alexandru Stănescu.

Conducerea ANCPI vrea să accelereze Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) 2015-2023 prin accesarea în acest an de fonduri europene. Din acest an, Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) va funcționa, din nou, în regim de autofinanțare, după cum a anunțat conducerea instituției.

Potrivit unui comunicat al ANCPI „Ordonanța de Urgență care prevede că finanțarea cheltuielilor curente și de capital ale Agenției Naționale și ale instituțiilor subordonate se asigură integral din venituri proprii a fost aprobată în cadrul ședinței de Guvern care a avut loc pe 6 decembrie. Astfel, ANCPI va plăti din veniturile proprii atât salariile, cât și lucrările prestate în cadrul Programul Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023 (PNCCF) și nu va mai primi fonduri de la bugetul de stat, cu excepția cofinanțării proiectelor din fonduri europene”.