Zona Romanați scoate „artileria grea” la Târgul de Turism al României

166

Cu un traseu turistic de trei zile, cu ateliere de meșteșuguri tradționale și folclor, zona Romanați scoate  „artileria grea” la Târgul de Turism al României , atrăgând turiștii cu un tărâm de poveste.

Începând de mâine și până pe 25 februarie, turiștii români și străini care doresc să afle mai multe despre zona Romanați pot găsi la standul oltenilor o prezentare „ca la carte”. Primăria municipiului Caracal prin Centrul de Informare și Promovare Turistică Caracal, în parteneriat cu Școala de Arte și Meserii Slatina, intenționează să transforme standul oltenesc în atracția principală a Târgului de Turism al României, ediția de primăvară.

„Standul găzduiește meșteri populari din mai multe categorii. Aici îi puteți găsi pe creatoarea de cămăși tradiționale Alexandrina Olguța -Filip de la Cezieni, cojocarul Liceanu Dumitru  de la Vădastra, meșterul olar Ștefan Truică de la Oboga, meșterul olar Ionel Cococi de la Vădastra și Stan Alexandru ucenicul meșterului Tănase Gheorghe de la Corbu. Atmosfera va fi întreținută în aceste zile de nimeni altul decât maestrul Ion Crețeanu, invitatul nostru special. Pe 23 și 24 februarie, Ansamblul Doina Oltului și Ansamblul Romanați vor susține un spectacol impresionant pe scena amplasată în pavilionul B1, începând cu orele 13.00. Cei interesați sunt așteptați să ne viziteze la Romexpo, pavilionul B1, stand nr.04.”, anunță Anca Ioniță, purtătorul de cuvânt al Primăriei Caracal.

Oltenii vin și cu o propunere privind explorarea zonei Romanați, prezentând potențialilor turiști primul traseu turistic din Câmpia Română.

„În acest itinerariu, veți redescoperi meșteșuguri străvechi păstrate până în zilele noastre, tradiții, culturi, dar și peisaje de poveste ale unei zone încărcate de istorie – Romanațiul. Veți avea, de asemenea, ocazia de a vizita atelierele meșterilor populari și de a învăța mici trucuri de la aceștia. Oferta conține două propuneri pentru perioada 08 – 10 iunie 2018 și 31 august – 2 septembrie 2018, prețul fiind 280 de lei/persoană. Deja se pot face rezervări, la tel: 0754. 266.428”, mai precizează reprezentantul primăriei.

Propunea pentru 3 zile în Romanați

Ziua 1:

Preluarea turiștilor din Corabia și cazarea la Hotel Sucidava. Vizită Cetatea Sucidava, după care o croazieră pe Dunăre și un tur de oraș, inclusiv vizita la Biserica Parohială „Sfânta Treime” ( 1895-1907). După-amiaza se merge în Vădastra la atelierul meșterului popular cojocar Liceanu Dumitru și atelierul meșterului popular olar Ionel Cococi.

Ziua 2 

După micul dejun plecare spre Caracal, cazare Hotel Romula Imperial, apoi plecare spre Drăgănești-Olt, vizită Muzeul Câmpiei Boianului. La întoarcere spre Caracal popas în comuna Cezieni în atelierul creatoarei de cămăși populare Alexandrina Olguța -Filip, întoarcere în Caracal pentru a vizita Muzeul Romanați, Teatrul Național din Caracal, Parcul Constantin Poroineanu și un tur al bisericilor din oraș. Seara, în funcție de calendarul cultural, invitație la un spectacol de joc și cântec al Ansamblului Folcloric Romanați.

Ziua 3

După micul dejun pornire spre Nordul Zonei Romanați. Prima oprire se face la  Dobrosloveni, unde se va vizita situl cetății Romula Malva și cele două cabane ale lui Nicolae Ceaușescu. Apoi popas la Mânăstirea Brâncoveni. Următoarea oprire se face în comuna Oboga, unde se va vizita atelierul de ceramică al meșterului popular Ștefan Truică. Călătoria continuă spre Mânăstirea Căluiu și atelierul meșterului Tănase Gheorghe din comuna Corbu. Circuitul se încheie la Corabia.