Concurs național în cadrul programului „Ora de net”, dotat cu premii în echipamente tehnologice

75

Elevii claselor primare, gimnaziale și liceale pot participa, sub coordonarea unui cadru didactic, la concursul lansat de Salvați Copiii România în cadrul proiectului european derulat în parteneriat cu Ministerul Educației „Ora de net”. Înscrierea se poate face până pe 30 martie.

Salvați Copiii România coordonează, începând cu acest an, proiectul European Ora de net, un proiect pentru siguranța tinerilor în utilizarea internetului, și a lansat de o săptămână concursul  național „Cetăţenia digitală. Drepturi şi responsabilităţi pe Internet privind datele personale.”, adresat copiilor și tinerilor sub coordonarea unui cadru didactic. Școlile din Olt care doresc să se înscrie în concursul dotat cu premii în echipamente tehnologice pot face acest lucru până pe data de 30 martie. Concursul se adresează atât claselor de elevi și profesori 0-IV-categoria I, cât și claselor V-VIII -categoria II și IX-XII- categoria III.

Concursul a fost lansat cu ocazia Zilei Internaţionale a Siguranţei pe Internet 2018, concurenții trebuind să organizeze o dezbatere pe tema dată, să susțină o acțiune publică și să realizeze un clip video. Coordonatorul trebuie să deţină acordul scris al părinţilor copiilor care vor apărea în clipul video, deoarece există posibilitatea ca acesta să fie promovat în mod public de echipa Salvaţi Copiii.

Anunţarea câştigătorilor şi festivitatea de premiere vor avea loc în cursul lunii mai.