Jandarmii au „pescuit” braconierii, cât ai zice… pește

125

8 olteni surprinși de jandarmi la pescuit ilegal sau cu pește la vânzare pe marginea străzii s-au ales cu dosare penale în acest weekend.

Cu setci, unelte înțepătoare și agățătoare sau cu pește la comercializare lângă Podul Olt, opt olteni au fost surprinși de jandarmi în acest weekend, fiind acuzați de  infracţiuni pentru nerespectarea regimului piscicol.

Astfel, trei bărbați au fost depistați în zona Podului Olt oferind spre comercializare trecătorilor cantitatea de aproximativ 22 de kg. pește din speciile „fitofag„ și „lin”,  fără a deţine documente legale, iar alți cinci pescuind ilegal pe lacurile de acumulare Arcești, Rusănești și Ipotești: un bărbat în vârstă de 47 de ani, depistat în dreptul localităţii Curtişoara, în dreptul localităţii Rusăneşti doi localnici în vârstă de 48 de ani  și 47 de ani, în dreptul localităţii Tomeni un bărbat în vârstă de 32 de ani din Osica de Sus și un bărbat în vârstă de 37 de ani în dreptul localităţii Curtişoara.

Nu numai pescuitul ilegal a fost sancționat de IJJ Olt, ci și nerespectarea regimului silvic și încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. „Pe timpul misiunilor executate, jandarmii olteni au aplicat 42 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor este în cuantum de 21 900 lei.”, arată Claudia Niță, purtătorul de cuvânt al IJJ Olt.