Școala Mihail Drumeș Balș, modernizată cu bani europeni. Primăria a semnat contractul de finanțare

303
foto: Primăria Balș

Primăria Balș a semnat vinerea trecută contractul de finanțare a proiectului de modernizare a Școlii Mihail Drumeș din localitate, unitate cu clase primare și gimnaziale. Contractul are o valoare de peste două milioane de lei.

Construită în urmă cu 57 de ani cu destinația de unitate de învățământ, clădirea în care funcționează Școala Mihail Drumeș din Balș, fosta Școală nr 5, va fi modernizată cu fonduri europene. Administrația orașului de pe malul Oltețului a semnat contractul de finanțare cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Vest Oltenia.

„Pe 02.02.2018, la sediul ADR S V Oltenia, s-a semnat contractul de finanțare în cadrul priorității de investiții 3.1B – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile- Operațiunea B – Clădiri Publice. Contractul a fost semnat de către d-na Marilena Bogheanu, director general ADR SV OLTENIA, și primarul orașului nostru, susținător tenace al proiectului, Mădălin Ady Teodosescu. Este vorba despre „Creșterea eficienței energetice a corpului principal al școlii Gimnaziale Mihail Drumeș, str. Nicolae Balcescu, nr. 51, Balș-Olt”. Contractul are o valoare totala de 2.041.533,31 lei, din care finanțarea nerambursabilă este de 1.524.994,25 lei (337.598 euro).”, anunță Primăria Balș.

Proiectul vizează: lucrări de reabilitare termică a anvelopei, lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu (centrală pe biomasă), lucrările de reabilitare/ modernizare a instalației de iluminat în clădiri, repararea elementelor de construcție ale fațadei, construirea acoperișului tip șarpantă și alte lucrări de intervenție/activități aferente investiției de bază care nu conduc la creșterea eficienței energetice.

Școala a fost înființată în 1987 în clădirea construită în 1961 și a primit în 2008 denumirea scriitorului care a locuit în copilărie într-o casă din apropiere. Aici învață 18 clase de învățământ primar și gimnazial.