BREAKING NEWS Iulius ȘPAK a fost reținut, soția plasată sub control judiciar

1158

Filul fostului miliardar Constantin Șpak, Iulius Șpak, a fost reținut de procurori, în urma audierii lui de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Argeș. Aceeași măsură a fost dispusă și asupra celor doi directori, unul din Pitești și un altul din Craiova, conduși astăzi la audieri. Toți trei vor fi prezentați mâine judecătorilor de la Tribunalul Argeș cu propunerea de arestare preventivă. Soția lui Iulius Șpak, a fost plasată sub control judiciar.

Fiul și nora fostului miliardar Constantin Șpak au ajuns astăzi la audieri alături de alți angajați ai firmei pe care o administrează în Valea Mare, într-un dosar de evaziune fiscală. Ei au fost audiați după ce la sediul societății dar și la domiciliile mai multor angajați din Valea Mare, Slatina, Pitești și Craiova au fost efectuate percheziții.

Aceștia sunt suspectați că, prin firma pe care o administrează, Iulius Spak Prod 1914, ar fi prejudiciat statul cu peste 450.000 de lei, reprezentând impozit pe profit și TVA.

Potrivit anchetatorilor, acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. Din cercetări a reieșit că, în perioada august – noiembrie 2017, administratorii  societății ar fi omis în totalitate sau în parte să evidențieze în registrele contabile operațiunile comerciale efectuate.

Prejudiciul adus bugetului de stat în acest caz este estimat de anchetatori la aproape o jumătate de milion de lei.

Iulius și Carmen Șpak, AUDIAȚI în urma perchezițiilor