Țara arde și baba se piaptănă. Elevii noștri încă învață la gura sobei… iar Pop vrea să schimbe calificativele după modelul european

64

Așa cum ne-am obișnuit deja, în România se rezolvă doar… ce nu trebuie rezolvat. Chiar dacă sistemul educației este la pământ și avem mult de tras până când vom ajunge la nivelul ocidentului, marea noastră problemă sunt… notele.

Fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop, actual preşedinte al Comisiei de Învăţământ din Senat, a declarat, luni, că vrea eliminarea calificativelor din învăţământul primar, evaluarea elevilor urmând să fie făcută după un model european.

Întrebat ce părere are despre propunerea legislativă a deputatului PSD Cătălin Rădulescu de castrare chimică a pedofililor, Liviu Pop a spus că nu comentează pe acest subiect, dar că şi el are un proiect de lege prin care vrea eliminarea calificativelor din învăţământul primar.

„Şi eu o să depun un proiect de lege prin care vreau să eliminăm calificativele în învăţământul primar. Să nu mai fie calificative pentru elevi, dar asta este părerea mea. Până nu o să discut în interiorul grupului, nu o să pot să spun că depun iniţiativa legislativă. Evaluarea elevilor să se facă aşa cum există astăzi în unele ţări ale Uniunii Europene, pe alte criterii. E o discuţie mult mai amplă şi pentru asta trebuie schimbată legea educaţiei naţionale. Asta v-am dat un constrarăspuns la întrebarea (despre castrarea chimică a pedofililor – n.r.)”, a declarat Liviu Pop.