Pregătire suplimentară pentru BAC și consilierea elevilor cu risc de abandon, la Colegiul Basarab Caracal

109

Două activități importante ce vizează rezultate mai bune la examenul de Bacalaureat pentru elevii liceului, dar și scăderea ratei de abandon școlar, au fost derulate pe parcursul lunii trecute la Colegiul Tehnic Matei Basarab Caracal și continuă și în perioada următoare.

Menținerea elevilor cu risc de abandon la școală, obținerea unor rezultate școlare mai bune și o rată de promovabilitate mai mare la examenul de Bacalaureat sunt principalele priorități ale Colegiului Tehnic Matei Basarab Caracal, unitate școlară ce funcționează de 45 de ani și care pregătește pentru piața muncii mecanici, instalatori, coafori, viitorii angajați în turism și alimentație publică, comerț și servicii, design vestimentar. Pe parcursul lunii trecute, colegiul a organizat două activități în cadrul subproiectului ROSE ”Pregătește-te și Participă la Examenul de Bacalaureat – Șansa ta Către o Viață mai Bună” care are ca obiectiv principal ”Îmbunătățirea participării elevilor și a rezultatelor acestora la examenul de bacalaureat, creşterea motivaţiei pentru învățare şi a performanţelor şcolare ale elevilor din Colegiul Matei Basarab în vederea facilitării integrării lor în societate”.

Activitatea A2 a constat în pregătirea pentru examenul de bacalaureat la toate cele 3 discipline vizate pentru probele scrise, constând în câte 6 ore de pregătire suplimentară pentru fiecare elev. Astfel, la matematică au fost pregătiți 30 elevi de clasa a XI-a și 45 de elevi de clasa a XII-a, la limba și literatura română 30 elevi de clasa a XI-a și 45 de elevi clasa a XII-a, la  geografie 15 elevi de clasa a XI-a și 30 de elevi clasa a XII-a, iar la biologie 15 elevi clasa a XI-a și 15 de elevi clasa a XII-a. ”Tot în această perioadă s-a definitivat documentul privind selecția grupului țintă pe baza criteriului acumulării celui mai mare număr de absențe înregistrate și se vor selecta 60 elevi aflați în situația de risc major de abandon școlar, elevi care vor beneficia de activități de consiliere personalizată și activități recreative și atractive extrașcolare, în ceea ce privește activitatea A3. Echipa de implementare a proiectului se compune din 30 persoane din care 27 sunt cadre didactice și 3 personal auxiliar, echipă ce a fost selectată pe bază de competențe specifice postului ocupat.”, specifică Primăria Caracal, pe pagina de socializare.

Valoarea totală a finanțării proiectului este de 685.800 lei, proiectul implementat pe o durată de 4 ani.