Polițiștii olteni, instruiți de mascați

283

Poliţiştii olteni de la Ordine Publică şi de la Serviciul Rutier sunt antrenaţi, săptămânal de mascați. Ei sunt învățați de specialiştii din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale al IPJ Olt  tacticile intervenţiei la locul faptei. Decizia a fost luată pentru a limita numărul de cazuri de polițiști agresați în timpul misiunilor.

„ Au fost desfăşurate activităţi de pregătire şi se află în curs de desfăşurare activităţi de pregătire tactică a poliţiştilor cu specialişti din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale. Aceştia instruiesc poliţişti din cadrul structurilor de Ordine Publică şi Rutieră pe tema tacticiilor de  intervenţie la locul faptei. Este un program organizat la nivel naţional, de aproximativ şapte luni. Specialiştii din cadrul SAS au fost instruiţi, la rândul lor, în cadrul unui program la nivel central desfăşurat la Centrul Sibiu, devenind monitori pe aceste activităţi,, a declarat comisarul şef Viorel Preda, șeful Serviciului Resurse Umane din cadrul IPJ Olt.

Printre altele, oamenii legii sunt învățați cum să încătușeze o persoană agresivă. cum să folosească spray-ul lacrimogen și multe altele. Totul se face în cadrul unor ședințe ce au loc săptămânal. Preda a mai precizat că astfel de tactici au fost predate în școală dar ele sunt, prin aceste cursuri, reactualizate.