Plimbare cu bicicleta electrică și la Caracal

457

Municipiul Caracal este beneficiarul a 5 biciclete electrice, primite printr-un program transfrontalier. Orice cetățean se va putea plimba cu bicicleta, din primăvară.

„Din primăvară, cele cinci biciclete electrice vor fi disponibile pentru toți caracalenii iubitori de ciclism.  Bicicletele au fost achiziționate prin Proiectul transfrontalier finanțat prin Programul INTERREG V-A România-Bulgaria 2014-2020, derulat de Agenția de Dezvoltare Regională și Centrul de Afaceri (ARDBC) Vidin (Bulgaria) ca partener lider, Camera de Comerț si Industrie (CCI) Vidin, Asociația Română pentru Industrie Electronică și Software — Oltenia și Patronatul Local al Întreprinderilor Mici și Mijlocii Calafat”, a anunțat Octavian Stănescu, viceprimarul municipiului Caracal.

Proiectul Rețeaua de biciclete electrice, cu o valoare de 677.772 euro, are ca obiectiv crearea unei rețele de biciclete electrice în întreaga zonă transfrontalieră în România și Bulgaria, cu scopul de a realiza o mobilitate îmbunătățită a transportului durabil.

Și Primăria Slatina a primit cinci astfel de biciclete și o stație de încărcare, date în folosință slătinenilor pe esplanadă spre finele anului trecut.