Fonduri europene pentru jandarmii caracaleni. Află la ce le trebuie banii

178

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Olt a iniţiat un proiect prin POR, pe Axa prioritară ,,Sprijinirea eficienţei energetice în infrastructura publică, inclusiv clădiri publice”., în vederea obţinerii de fonduri europene. Informaţia a fost făcută publică astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către adjunctul inspectorului şef al Jandarmeriei Olt, maiorul Cristinel Milcu. Acesta a făcut şi precizări cu privire la destinaţia banilor solicitaţi.

Proiectul are menirea de a aduce fonduri europene pentru izolarea termică a clădirii în care funcţionează Detaşamentul de Jandarmi Caracal .

„Intenţionăm să reabilităm termic, să folosim eficient energia, la sediul nostru din Caracal. Sunt câţiva paşi, deja am trecut de primul. Am realizat deja expertizarea seismică, s-a făcut încadrarea în clasa seismică corespunzătoare, şi, în zilele următoare, aşteptăm bugetul pentru a face în continuare audit energetic şi toată documentaţia de intervenţie. Aceasta va fi depusă electronic la Agenţia pentru Dezvoltare Regională de la Craiova. Valoarea proiectului se ridică undeva la suma de peste 100.000 de euro”, a afirmat Milcu.

Potrivit acestuia,  proiectului prevede inclusiv un sistemul de încălzire modern.

„Proiectul presupune reabilitare termică în primul rând, apoi management inteligent-  Tot ce înseamnă sistem de iluminat, folie fotovoltaică, inclusiv pe ferestrele puse către soare care generează energie electrică, panouri solare, centrală termică performantă pe gaz, ajutată de boilere bivalente. La ora actuală ne încălzim pe curent, iar centralele termice pe curent sunt destul de nerentabile”,  a mai spus acesta.