Start probelor eliminatorii la admiterea la POLIȚIE. O treime din candidați, eliminați de testarea psihologică

365

Candidații înscriși la admiterea de luna aceasta la Poliție au intrat de astăzi în emoțiile probelor eliminatorii. Numărul lor a fost „ușurat” cu 35% de proba psihologică, din Olt în concurs rămânând 429 candidați.

Un singur candidat la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj și 428 la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina mai are Oltul din cei peste 660 recrutați și selecționați de IPJ Olt. Începând de astăzi și până pe 18 ianuarie, ei vor susține probele eliminatorii- contravizita medicală și evaluarea performanțelor fizice, iar pe 20 ianuarie proba de verificare a cunoștințelor.

În urma probei de evaluare psihologică susținută în decembrie anul trecut, 35% din numărul total de înscriși au picat, fiind declarați inapt psihlogic, neprezentați la evaluare sau cu dosarul incomplet.

Concurența a rămas una acerbă: mai bine de 7 concurenți pe un loc, noua promoție urmând a fi școlarizată într-un singur an de zile.

La nivel național, s-au înscris 12.077 de candidați pe 1.600 de locuri: 10.404 candidați pe cele 1300 de locuri la Câmpina  și 1.673 candidați pe 300 locuri la Cluj- Napoca.