Oltenii, puși la pat de viroze. Aproape 800 de cazuri înregistrate în prima săptămână a anului

102

Temperaturile ridicate din ultima perioadă au avut şi efecte negative. Un val de viroze i-a pus pe olteni la pat, astfel că, în prima săptămână a anului 2018 la nivelul judeţului Olt s-au  înregistrat 784 cazuri de infecţii respiratorii acute cu 60 internări şi 384 cazuri de pneumonii cu 71 de internări.

Nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă; morbiditatea prin infecţii respiratorii acute a fost mai scăzută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă şi s-a încadrat în intervalul aşteptat.
Vaccinarea rămâne cea mai sigură şi eficientă măsură profilactica, fiind puse la dispoziţie doze de vaccin pentru persoane cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 64 ani în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm sau cu virusul imunodeficienţei umane, gravide, medici, cadre sanitare medii şi personal auxiliar, persoane, adulţi şi copii, rezidente în instituţii de ocrotire socială precum şi persoane care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt, cât şi toate persoanele cu vârsta peste 65 de ani.