Ministerul de Interne caută zeci de mii de angajaţi. Află când vor fi organizate primele concursuri

261

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a declarat că în 2018 se încearcă acoperirea unei importante părţi din deficitul de cadre. Dacă în acest an s-a optat pentru angajarea a 6.000 de persoane, până la finele lui 2022 se doreşte angajarea a 23.000 de oameni.

„În anul 2018 vom avea alături de noi, în marea familie a ministerului, aproximativ 6.000 de noi angajaţi. Este o strategie pe care trebuie să o urmăm cu insistenţă, pentru că eu îmi doresc în trei-patru ani cel mult să reuşim să acoperim deficitul uriaş de 23.000 de oameni pe care îl avem. Îmi face o bucurie să vorbesc despre dotare; e important să spun că în acest an vom avea cu 70% buget mai mare pentru acest capitol”, a afirmat Carmen Dan la TVR 1.

Anul trecut, ministerul Afacerilor  Interne a scos la concurs alte câteva mii de posturi. reprezentanţii poliţiştilor susţin că în ciuda acestor angajări deficituld e personal este foarte mare. Acest lucru impiedică desfăşurarea în condiţiile legiia activităţii poliţiştilor. În plus, lor li s-a redus sporul pentru ore suplimentare sau lucrate în yile de sărbătoare sau în weekenduri.