Gigel Ştirbu, în căutarea pesediştilor de bună credinţă

169

Vicepreşedintele PNL, fost ministru al Culturii şi lider al organizaţiei oltene, Gigel Ştirbu l-a atacat dur pe preşedintele PSD Liviu Dragnea, prin intermediul unui comunicat de presă. Concomitent, el le-a cerut pesediştilor de bună credinţă, dacă ei ar mai exista, să ia poziţşie faţă de propriul lider care, susţine demnitarul, este decis ,,să moară cu ţara de gât”.

„Am asistat în anul acesta care se apropie de sfârșit la un măcel fără precedent al alianței PSD-ALDE asupra a tot ceea ce înseamnă justiție, economie, mediu de afaceri si echilibru social.

Dacă am face un bilanț al ultimului an sub guvernarea Dragnea, peisajul arată dramatic pentru România: democrația câștigată cu greu cu 28 de ani în urmă, se află acum într-un punct de răscruce nemaiîntâlnit prin lovitura aplicată legilor justiției, menită să blocheze lupta împotriva corupției; echilibrele macroeconomice sunt zgâlțâite puternic de modificările Codului Fiscal care au scopul de a cosmetiza neputința PSD de a pune in practică promisiunile din Programul de Guvernare, iar țara se apropie din ce in ce mai mult de imaginea de maidan ucrainean atât de aspru criticat de întregul Occident.

Dacă ar fi să rezumăm toate acestea, un lucru este cert: Liviu Dragnea este hotărât să moară cu țara de gât, iar singurul care îl poate opri este PSD-ul însuși. In fond, decăderea PSD a început încă de la preluarea guvernării atunci când toate promisiunile electorale s-au dovedit a fi doar praf în ochii alegătorilor care au crezut in prosperitatea propagată pe toate canalele mediatice de liderii social democrați. A urmat, după cum bine știm cu toții, tentativa de reducere la tăcere a oricărei voci critice din partid (a se vedea episoadele Grindeanu si Chirica de la Iași).

Toate acestea au fost, așa cum putem vedea acum, doar începutul planului de suspendare de țară pus la cale de Liviu Dragnea pentru albirea propriului cazier. Punctul culminant al acestui plan s-a declanșat însă în ultimele săptămâni odată cu asaltul împotriva independenței justiției si cu tentativa de nepenalizare a hoției prin distrugerea reformelor clădite cu greu in ultimii 15 ani.

Cu toate acestea, eu nu cred ca pesediștii, în unanimitate, își doresc punerea la zid a României: în ultimele săptămâni, țara pe care ei o conduc, a fost scoasă în careu în Parlamentul European punându-se chiar problema invocării articolului 7 al Tratatului. Partenerii noștri strategici începând cu SUA, Germania, Marea Britanie sau Franța au avut reacții virulente împotriva tăvălugului politic al justiției operat voios de către PSD, și, mai mult decât atât, inclusiv lideri social democrați europeni, precum Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, sau liderul S&D Peter Simon au făcut apel la oprirea tentativei de suspendare a democrației din România.

Sunt de asemenea convins că la fel ca și mine, si ca multi alți români, o bună parte dintre pesediști au încercat sentimentul de rușine atunci când, la ordinul lui Liviu Dragnea, europarlamentarul Viorica Dancilă a considerat oportun să-i urecheze pe colegii social-democrati europeni pentru îngrijorarea legitimă manifestată în legatură cu România.

Pe de altă parte, ca liberal, si implicit ca cetățean care a votat întotdeauna dreapta, cred cu tărie in alternanța naturală la putere, așa cum cred și că România are nevoie de un partid de dreapta, de Partidul Național Liberal, dar și de o social-democrație autentică, modernă, bazată pe valori si principii sănătoase, asa cum există in orice țară occidentală. În acest sens, fac un apel către toți pesediștii de bună credință să înțeleagă, dacă nu au conștientizat deja, faptul că partidul din care fac parte s-a întors treptat la epoca de tristă amintire lui Ion Iliescu, iar ștampila PSD=PCR nu va putea fi niciodată îndepărtată atâta vreme cât un politician precum Liviu Dragnea va ține frâiele partidului.

Asadar, stimați colegi social-democrați, nu vă complaceți in situația de a fi părtași la disputele personale cu justiția ale lui Liviu Dragnea, și faceti ceea ce asteaptă oamenii de la voi, scăpând partidul de acest balast!’, se arătat într-un comunicat de presă semnat de vicepreşedintele PNL, deputatul de Olt Gigel Știrbu.