Carne, pește și lactate scoase de la vânzare de ANSVSA Olt

151

Peste 150 de kg de carne, produse din carne, pește sau lactate au fost scoase de la comercializare de către inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt.

În perioada 5- 15 decembrie, inspectorii DSVSA Olt au efectuat 47 de controale în abatoare, unități de procesare carne, unități de depozitare a produselor de origine animală și nonanimală, supermarketuri, unități de alimentație publică (restaurante, fast food-uri, grătare mici, laboratoare patiserie- cofetărie), magazine alimentare, târguri.

„Neregulile constatate au fost sancționate prin aplicarea a cinci amenzi contravenționale, în valoare de 10.600 lei. Deficiențele constatate au constat în: depozitare și etichetare necorespunzătoare, manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare fără respectarea normelor de igienă, supraaglomerare în spațiul de depozitare, echipament de protecția alimentelor incomplet, nerespectarea programului de autocontrol. S-au reținut oficial 154, 243 kg produse alimentare (carne, preparate din carne, pește, produse lactate”, arată un comunicat al DSVSA Olt.

Așa că fiți atenți ce și de unde cumpărați!