Braconierii ridicaţi de mascaţi, arestaţi preventiv

621

Magistraţii de la Judecătoria Slatina au decis, astăzi, să admită solicitarea procurorilor de arestare preventivă a celor doi bărbaţi surprinşi la braconaj, pe barajul de la Ipoteşti. Aceştia sunt acuzaţi de ultraj şi încălcarea legislaţiei ce reglementează pescuitul şi acvacultura, după ce au devenit agresivi cu poliţiştii şi reprezentanţii AJVPS care i-au surprins pescuind industrial pe Olt.

În cursul dimineţii de ieri, echipajul alcătuit de poliţişti de la Ordine Publică şi AJVPS Olt a surprins pe barajul Ipoteşti doi bărbaţi care pescuiau ilegal. La vederea acestora, cei doi au chemat întăriri. Ei au proferat ameninţări la adresa membrilor echipajului. Situaţia care risca să scape de sub control a fost calmată la sosirea mascaţilor, care i-au imobilizat pe cei doi şi amicii lui şi i-au transportat la audieri. Pe numele braconierilor recalcitranţi, procurorii au emis ordonanţă de reţinere, iar judecătorii mandat de arestare.

Învinuiţii nu se află la prima abatere. Ei au mai fost surprinşi la braconaj şi cu două săptămâni înainte când echipajul mixt au ridicat vreo doi kilometri d eplasă monofaliment, folosită la braconaj.

 

Sentinţa magistraţilor nu este definitivă.