Controale peste controale pentru evitarea toxiinfecțiilor alimentare

64

În perioada Sărbătorilor de Iarnă, inspectorii sanitari iau la puricat toate punctele de comercializare a alimentelor, în scopul prevenirii toxiinfecțiilor alimentare. Controalele au demarat pe 4 decembrie și se vor încheia abia pe 7 ianuarie.

http://realitateaoltului.ro/2017/12/05/trei-targuri-autorizate-pentru-vanzarea-porcilor-dsvsa-olt-instituie-permanenta-pentru-examene-trichineloscopice/

Pentru ca oltenii să nu-și petreacă sărbătorile la spital, calitatea și modul de comercializare a alimentelor în această perioadă reprezintă o prioritate pentru inspectorii DSVSA Olt, care desfășoară două campanii de control. „În scopul prevenirii apariției unor episoade de toxiinfecție alimentară, în perioada 4 – 24 decembrie și 27 decembrie – 7 ianuarie, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt demarează acțiuni de supraveghere și control în piețele agroalimentare, abatoare, unități de procesare și depozitare a alimentelor de origine animală, în târgurile de animale,  precum și în unitățile de vânzare cu amănuntul – carmangerii, măcelării, unități de alimentație publică, laboratoare de patiserie- cofetărie, unități de tip hipermarket/ supermarket, magazine alimentare)”, arată DSVSA Olt într-un comunicat de presă.

De asemenea, la nivelul circumscripțiilor sanitare veterinare va fi asigurată permanența, inclusiv în zilele de sâmbăta și duminica, pentru efectuarea examenelor trichineloscopice.